Ημερήσιο πρόγραμμα

Τα παιδιά χωρισμένα κατά τάξεις ανάλογα με την ηλικία τους ξεκινούν την ημέρα τους με ελεύθερο παιχνίδι, το οποίο στη συνέχεια δίνει τη θέση του στην πρωινή συζήτηση. Στόχος είναι μέσα από το θέμα της ημέρας τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις για τον κόσμο που τα περιβάλλει και να αναπτύξουν την ελεύθερη έκφρασή τους.

Το τραγούδι, η μουσική και τα ρυθμικά παιχνίδια είναι από τις αγαπημένες στιγμές των παιδιών στη διάρκεια της ημέρας.

Ένα πανηγύρι χρωμάτων από ξυλομπογιές, δαχτυλομπογιές, μαρκαδόρους, νερομπογιές, πινέλα και μολύβια δίνουν μορφή στη φαντασία τους και συμβάλλουν στην αισθητική τους καλλιέργεια. Αισθητηριακές ασκήσεις και προαριθμητικές έννοιες βοηθούν τα παιδιά να οξύνουν τις αισθήσεις τους για να μπορέσουν ν’ αντιληφθούν καλύτερα το περιβάλλον και να κατανοήσουν τα σχήματα, τους όγκους, τα μεγέθη, έτσι ώστε να προχωρήσουν εύκολα στη συνέχεια στους αριθμούς.

Υλικά από την φύση, χαρτιά, κουτιά, αντικείμενα που υπάρχουν γύρω μας γίνονται χειροτεχνικές κατασκευές με σκοπό να νιώσει κάθε παιδί τη χαρά του καλλιτέχνη.

Προχωρώντας η μέρα μας, φτάνουμε στην αγαπημένη ώρα των παιδιών: παραμύθι, κουκλοθέατρο, δραματοποίηση. Οι γνώσεις γίνονται βίωμα και οι φόβοι απομυθοποιούνται, όταν μεταμορφωνόμαστε οι ίδιοι σε ζώα, μάγους και κάθε μορφής φανταστική ύπαρξη. Στη διάρκεια του ημερήσιου εκπαιδευτικού μας προγράμματος παρεμβάλλονται οι ώρες του διαλείμματος και του φαγητού, καθώς επίσης και το μάθημα των αγγλικών για παιδιά άνω των 3 ετών.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου έχουν ακόμη μία ώρα την εβδομάδα μουσική αγωγή με δάσκαλο του ωδείου και μαθήματα προγραφής, προανάγνωσης και προαρίθμησης ώστε να πηγαίνουν πλήρως προετοιμασμένα στο δημοτικό.

Μαθήματα επιλογής

Για όσους γονείς ενδιαφέρονται, το σχολείο μας παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν σε μαθήματα επιλογής όπως κολύμβηση, μουσικοκινητική αγωγή, εικαστικές τέχνες, γαλλικά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και Taek Won Do.

Τα μαθήματα αυτά γίνονται από ειδικευμένους δασκάλους και συμμετέχουν σ’ αυτά παιδιά ηλικίας 3 ετών και πάνω.

Για τα παιδιά μας που μεγάλωσαν και είναι στο Δημοτικό λειτουργεί απογευματινό τμήμα μελέτης.